• Αθήνα: 2109595120
 • Θεσσαλονίκη: 2310869100
 • Kιν.: 6972446046
 • Εmail

Παρουσίαση

Παρουσίαση της P.R.E.L.

Η P.R.E.L  είναι πρωτοποριακή στο χώρο του αεραθλητισμού και ιδρύθηκε το 1992, με το όνομα P.R.E.L. Aerosporting Center, με μοναδικό κριτήριο την αγάπη για τα αεραθλήματα και σκοπό να υλοποιήσει το όνειρο του καθενός να κατακτήσει τους αιθέρες. Η υλοποίηση αυτού του ονείρου, προϋποθέτει μεθοδικά βήματα, αφοσίωση στο στόχο και φυσικά υπομονή και επιμονή. Πρώτιστο και θεμελιώδες μέλημά μας λοιπόν, είναι η μεταλαμπάδευση στον υποψήφιο χειριστή της υπευθυνότητας που συνυφάσκει με την ιδιότητα του πιλότου και απορρέι από αυτήν, καθώς και της ευλαβικής και χωρίς όρους τήρησης των κανόνων ασφαλείας. Αυτό φυσικά αφορά και την τακτική και σχολαστική συντήρηση των αεροσκαφών μας, για την οποία μεριμνούμε ενδελεχώς με εξαιρετικά εκπαιδευμένο και καταρτισμένο προσωπικό συντήρησης. Την ίδια ακριβώς ποιότητα φροντίζουμε να διατηρούμε στο επίπεδο των εκπαιδευτών μας, τόσο του Σχολείου Εδάφους (Ground School), όσο και των Εκπαιδευτών Αέρος (Flight Instructors), οι οποίοι προέρχονται όλοι από τον αεροπορικό χώρο, ή έξασκούν επαγγέλματα που σχετίζονται άμεσα με αυτόν. Άλλωστε η πτήση είναι δύο πράγματα που συνυπάρχουν, συντείνουν και συμπορεύονται: Η τέχνη και η επιστήμη. Διδάσκεσαι την επιστήμη και μαθαίνεις την τέχνη. Και την μαθαίνεις καλά διότι όπως έλεγαν και οι παλιοί πιλότοι, "Αεροσκάφη πετούμε, δεν πετούμε βότσαλα στην λίμνη!"

 

Το Aεροπορικό μας Kέντρο λειτουργεί σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο 30ο χιλ. Θεσ/νίκης-Μουδανιών, πίσω από το εργοστάσιο ΤΣΑΝΤΑΛΗ. Οι ακριβείς συντεταγμένες του είναι N 40o22.108', E 23o03.152' και η συχνότητα επικοινωνίας στα VHF 129.975 MHz. Οι διαστάσεις του ασφάλτινου διαδρόμου είναι 380 Χ 25m.

Αν έρθετε οδικώς, ακολουθείτε το δρόμο προς Μουδανιά Χαλκιδικής. Ακολουθείστε τις πινακίδες προς Λάκωμα-Τσάνταλη και δίπλα στην είσοδο του εργοστασίου Τσάνταλη υπάρχει ένας αγροτικός δρόμος, από εκεί στα 150 μέτρα βλέπετε την PREL.

Αν έρθετε πετώντας συμβουλευτείτε τον χάρτη. Λόγω της εγγύτητας με το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (LGTS) το μέγιστο ύψος πτήσης στην περιοχή της PREL είναι 500 ft MSL.

Το αεραθλητικό κέντρο απαρτίζουν οι :

 • ΣΚΥΛΙΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  Πτυχιούχος χειριστής ελαφρών α/φών, Αρχιεκπαιδευτής-Εξεταστής 3axis, Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών, Επαγγελματίας χειριστής και Εκπαιδευτής  ελικοπτέρων.

 • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΝΟΠΟΥΛΟΣ

  Υπεύθυνος πτυχιούχος μηχανικός τύπου ΙΙ και ελεγκτής κατασκευής του αεραθλητικού κέντρου PREL, εξουσιοδοτημένος απο την ΥΠΑ για πλοημότητες υπερελαφρών αεροσκαφών

 • ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΟΓΛΕΜΕΖΗΣ

  Μηχανικός κινητήρων ROTAX.                             

 • ΒΟΥΖΟΥΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
  Επαγγελματίας χειριστής ελικοπτέρων, επαγγελματίας χειριστής ελαφρών αεροσκαφών με Type Rating Sea Planes, εκπαιδευτής-εξεταστής υπερελαφρών 3axis.

 • ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
  Εκπαιδευτής-εξεταστής υπερελαφρών - πρωην co-pilot της LiarJet
 • ΤΛΑΣ  ΜΙΧΑΛΗΣ Εκπαιδευτής της σχολής ΙΚΑΡΩΝ, Εκπαιδευτής πτήσεων Υπερελαφρών Αεροσκαφών & Κυβερνήτης F-16 (600 ώρες)
        
 • ΜΩΥΣΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ εκπαιδευτής & εξεταστής Υπερελαφρών Αεροσκαφών, εκπαιδευτής Ελαφρών Αεροσκαφών FI EASA
 • ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ.
  Παθιασμένος με τα αεροσκάφη, τα ελικόπτερα αλλά και οποιαδήποτε πτητική συσκευή, έχει την ηλεκτρονική υποστήριξη καθώς και την επιμέλεια, τον εμπλουτισμό και την ενημέρωση της ιστοσελίδας.     

Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ξεκινήσει την εκπαίδευση αφού πρώτα επιλέξει τον τύπο του αεροσκάφους που επιθυμεί. Μετά το τέλος της εκπαίδευσης έχει την δυνατότητα να αποκτήσει το δικό του αεροσκάφος με κόστος από 15.000 € έως 80.000 € και να το στεγάσει στα υπόστεγα της PREL. Αλλά ακόμη και εάν αυτό είναι οικονομικά ανέφικτο, μπορεί να ενοικιάσει ένα από τα αεροσκάφη της P.R.E.L. σε τιμές προσιτές, από 9-140 € την ώρα. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να απολαύσει ένα υπέροχο ταξίδι στις ακτές της Χαλκιδικής ή της Πιερίας για τους Θεσσαλονικείς  και αντιστοίχως του Αργοσαρωνικού ή σε ένα από τα κοντινά νησιά Σύρο, Πάρο, Μύκονο κλπ για τους Αθηναίους, με δυνατότητα προσγείωσης σε συγκεκριμένα και επιλεγμένα από την P.R.E.L. μέρη, ακόμη και με διανυκτέρευση.

Για αυτούς που τους ελκύει η ιδέα απλά να παρακολουθήσουν τις διάφορες εκδηλώσεις ή πτήσεις στο αεραθλητικό κέντρο, μπορούν να τις απολαύσουν πίνοντας οτιδήποτε επιθυμούν στο ON THE AIR CAFE CLUB.

Οι γονείς δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο αφού έχει διαμορφωθεί για αυτά παιδική χαρά και ειδικά κατάλληλος προστατευμένος χώρος όπου μπορούν να περάσουν την ώρα τους παίζοντας και διασκεδάζοντας με το δικό τους τρόπο.

Τέλος, για όσους θέλουν μόνο μια γνωριμία με τα υπερελαφρά αεροσκάφη και τις πτήσεις τους, μπορούν να απολαύσουν μια πτήση εθισμού στη γύρω περιοχή ή στις παραλίες της Χαλκιδικής και του Αργοσαρωνικού με έμπειρο χειριστή της P.R.E.L. Η διάρκεια της από 15 λεπτά έως 2 ώρες και το κόστος από 70 έως 300 €.

Αποκτείστε τώρα το δίπλωμα του πιλότου αεροσκάφους και απολαύστε με ένα Αμφίβιο ή Υδροπλάνο Αεροσκάφος τις μοναδικές και απέραντε ομορφιές των θαλασσών μας. Ακόμη αποκτείστε το δικό σας αμφίβιο αεροσκάφος από 20.000 €

Από την Ανοιξη του 2002, η PREL Wing & Rotor Ltd έχει την αποκλειστική αντιπροσώπευση και το Authorized Service Center για την Ελλάδα των γνωστών κινητήρων ROTAX.

Με την ελπίδα ότι η P.R.E.L με αυτά που προσφέρει ικανοποιεί απόλυτα τις απαιτήσεις σας, σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της ιπτάμενης οικογένειάς μας και να την μεγαλώσετε.

 

 

Εταιρίες που συνεργαζόμαστε

Στοιχεία επικοινωνίας

P.R.E.L. Wings LTD.

 • Αθήνα: Λ. Ποσειδώνος 12, 17561 Παλαιό Φάληρο, ισόγειο  (απέναντι από την μαρίνα του Φλοίσβου), Τηλ 210-9595120, 6972446046 
   
  Εκπαίδευση: Α/Δ Πάχης Μεγάρων.

 • Θεσσαλονίκη: Λ. Κων/νου Καραμανλή 108 (πρώην Ν. Εγνατία), 54644 Θεσ/νίκη, 1ος όροφος, Tηλ. 2310 869100,  6972446046, Fax 2310-869101.

 • Αεροπορικό Κέντρο: 30o Χιλ Θεσ/νίκης-Μουδανιών (δίπλα στο εργοστ. ΤΣΑΝΤΑΛΗ), Τηλ 2399-051031 & 6972-446046
  Υπεύθυνος Αεροπορικού Κέντρου:
  Παναγιώτης Σκυλίτσης τηλ 6972446046
  e-mail
  : prel@prel.grprel@otenet.gr

payments visa mastercard

 Eurobank EFG glass logo

prel-facebook

 

Ακούστε ζωντανά...

panel

...Την  προσέγγιση του ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (LGAV Approach) και τον έλεγχο ανώτερης κυκλοφορίας (LGGG UAC), στους παρακάτω συνδέσμους:

http://www.liveatc.net/flisten.php?mount=lgav&icao=lgav
http://www.liveatc.net/flisten.php?mount=lggg&icao=lggg

...και ΔΕΙΤΕ την εναέρια κυκλοφορία με τον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.flightradar24.com